vrijdag 3 mei 2013

Ja, maar ...

In heel vroeger tijden kon een mannetje aan de opgezwollen, rode schaamlippen zien dat een vrouwtjesexemplaar vruchtbaar was. Dat was verrekte handig, want het scheelde al gauw bossen rozen, dozen chocolade, mooie praatjes en geveinsde betrokkenheid en medeleven.

Later droegen vrouwen deze boodschap tot verleiden uit, middels het dragen van een rode substantie op de gezichtslippen. Deze substantie bestaat hedentendage uit dingen als koolteer, chlorophyl, butylhydroxyanisol en petroleumproducten. Je moet het maar willen.
Maar weinig vrouwen weten nu nog wat de essentie van het dragen van lippenstift is en dat is eigenlijk best wel lachwekkend. Helaas is knalrood weer helemaal in, met name in combinatie met bleke huidjes. Dat roept toch weer associaties op met goedkope manieren van verleiden.

Ik snap die Turken wel.

Het vrouwelijke cabinepersoneel van Turkish Airlines is boos vanwege het verbod op felgekleurde lippenstift dat de Turkse luchtvaartmaatschappij heeft ingevoerd. Als protest tegen de maatregel hebben tal van vrouwen een afbeelding van zichzelf op internet gezet waarop ze felrode lippenstift dragen.
Het lippenstiftverbod is een van de vele conservatieve stappen die de snelgroeiende Turkse luchtvaartmaatschappij de laatste tijd heeft ondernomen. Critici zeggen dat de maatregelen onderdeel uitmaken van een patroon waarin de Turkse overheid het land dwingt te islamiseren

Bron: volkskrant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten