donderdag 4 augustus 2011

Vooroordelen

Een 89-jarige Haagse, van wie het rijbewijs sinds januari was verlopen, heeft woensdag drie auto's geramd, omdat ze in plaats van de rem per ongeluk het gaspedaal indrukte.
Dat liet de politie donderdag weten.

De vrouw moest op de Laan van Meerdervoort remmen voor stilstaande auto's. Ze beschadigde twee auto's en kwam daarna tot stilstand tegen een derde.

Ze kwam er zonder letsel vanaf. De politie heeft het verlopen rijbewijs in beslag genomen en de vrouw verteld dat ze geen auto meer mag besturen. Ze is door de agenten naar huis gebracht met een proces-verbaal.

Bron: nu.nl

Welke vooroordelen worden hier bevestigd?
Dat bejaarden eigenlijk niet meer zouden mogen rijden?
Of dat vrouwen niet achter het stuur thuis horen?
Of dat er in Den Haag heel veel stilstaande auto's zijn?

Persoonlijk denk ik dat er iets magisch is met het rijbewijs. Zodra de geldigheid er van is afgelopen, kun je niet meer rijden. Je probeert het, heel eigenwijs, nog wel, maar al je kennis is door het afvoerputje gelopen, op het moment dat de uiterste houdbaarheidsdatum van je roze papiertje (of plastic kaartje) is verlopen.
Rem pedaal en gaspedaal door elkaar halen. Ik zie het zo gebeuren.

5 opmerkingen:

 1. Haha, ja belachelijk. Alsof het een dag voor het zou verlopen, niet had kunnen gebeuren. Maar ja; regels zijn regels..

  ps; het is (voor mij) slecht leesbaar hier vanwege de kleuren combi van letters op achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Lin: qua ps, welke kleurencombi van welke letters bedoel je? Olijfgroen op grijs, of olijfgroen op wit. Misschien het gele met de datum in de reacties op een grijze achtergrond?
  Zeg het maar en ik pas het aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rijbewijzen en rijvaardigheden zijn meestal niet aan elkaar gekoppeld. Het verstand om wel of niet te rijden heeft soms met leeftijd en soms met iets anders te maken.
  Om maar te zwijgen over genees- en verdovende middelen.
  Ik houd het maar op mijn fiets. Al kunnen sommigen daar ook vreselijke brokken mee maken.
  Vrolijke vakantiegroet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word steeds vaker ingehaald door jonge pikkies met teveel geld (waarom zou je naar school gaan als je ook kunt gaan werken zodat je je eerste scheurbak al op je 18e kunt kopen?) en te veel lef. Op weg vanaf de (topless) televisietoren naar Emmen, pakweg zo'n 40 km, word ik voorbij gescheurd door gemiddeld twee van deez heerschappen (want om één of andere reden doen vrouwen dit nagenoeg niet) en gaat dit bijna altijd op de haren na goed met tegenliggers. Laat zo'n mevrouw dan maar eens in de 10.000 ritten zich vergissen, bij deze kloothommels gaan onschuldige doden vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoals gemeld is in dit hele verhaal zegge en schrijve 1 dame betrokken.
  En die maakt flinke brokken. Net niet op de haren na goed, zullen we maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen