zaterdag 16 april 2011

Mythe

Het was al goed nieuws voor puisterige meiden (en jongens), maar een extra verwijzing naar het ontzenuwen van de mythe dat chocolade acné veroorzaakt kan mijns inziens geen kwaad.
Eet smakelijk, zo met de paaseieren voor de deur.
Of met aardbeien, als dat toevallig het enige fruit is dat je lekker vindt.
Schijnt juist goed te zijn voor je huid.


Veel mensen zeggen dat je moet oppassen met het eten van chocolade. Puistjes kunnen dan gemakkelijk ontstaan. Maar is er een verband tussen acne en chocolade?

Er zijn een aantal onderzoeken geweest op het gebied van puistjes, chocolade en ander voedsel. Er zijn twee onderzoeken geweest die zo’n dertig jaar terug plaatsvonden en daarin werd geconcludeerd dat puistjes en chocolade niets met elkaar te maken hebben. Volgens deze onderzoeken ontstaan puistjes niet door het eten van chocolade.
In 2007 vond er opnieuw een onderzoek plaats over acne en chocolade. Deze werd gehouden door ‘American Academy of Dermatology’. Ook uit dat onderzoek is gebleken dat het niet nodig is om mensen die last hebben van puistjes of acne geen dieet voor te zetten. Wel raden de onderzoekers aan dat het verstandig is om goed en gezond te eten, omdat dit goed voor de huid is. Daarnaast voorkom je er hart- en vaatziekten mee.
Chocolade mag je best nemen en hier zul je geen puistjes van krijgen.

Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl

2 opmerkingen:

  1. Van chocola krijg je wel bruine poep. Daar moet je wel mee uitkijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet als je er veel bier bij inneemt.
    Grote kans dat het dan nooit poep zal worden.

    BeantwoordenVerwijderen