dinsdag 12 juni 2012

Seksuele pinguïns

Mensen staan ongewild dicht bij de natuur. Zo dicht, dat ze dezelfde trekken vertonen als pinguïns.
Het neuken van vrouwen die zich er niet bewust van zijn, necrofilie komt ook voor, het hebben van seks, al dan niet onder dwang, van fysiek zwakkere exemplaren.
Dit soort ongein kwam ook vaak voor in katholieke kostscholen. Niet geheel toevallig zijn nonnen en priesters gekleed in zwart-witte gewaden. Want als je lijkt op een pinguïn, dan lijkt er zoveel meer mogelijk.

Wetenschappelijk onderzoek naar het seksueel gedrag van pinguïns is pas een eeuw later naar buiten gebracht omdat de onderzoeker te geschokt was over wat hij bij de pinguïns had gezien.
Dat meldt de BBC.

De bioloog George Murray Levick ging in 1910 mee met de Terra Nova-expeditie naar de zuidpool. Hij was destijds een pionier in de studie naar pinguïns en deed als eerste een heel broedseizoen onderzoek op de Kaap Adare.

Levick ontdekte dat pinguïnmannetjes verdorven waren als het ging om seks. Ze gedroegen zich als 'hooligans' en hadden seks met dode vrouwtjes. Ook seksuele dwang en het seksueel misbruik van kuikens werden door Levick geanalyseerd.

Levick was zo geschokt door zijn bevindingen dat hij ze in het Grieks opschreef. Het seksueel gedrag van de pinguïns werd niet in het officiële onderzoek gepubliceerd en slechts honderd kopieën van dat gedeelte werden verspreid onder een selecte groep wetenschappers.

Inmiddels zijn de passages teruggevonden en geopenbaard door The Natural History Museum in Londen. Volgens een curator van het museum hadden mensen destijds niet de kennis om te bergijpen wat er precies gebeurde bij de pinguïns.

"De liggende houding van een overleden pinguïn-vrouwtje is voor een mannetje seksueel opwindend omdat hij zo ook seks heeft met een levend vrouwtje."

bron: nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten