woensdag 6 juni 2012

Intussen in het Wilde Westen (46)

De patiënt klaagde over pijn in de borst. De cardioloog stelde vast dat er een verhoogde kans op een hartaanval was.
De patiënt kreeg een lijstje mee van dingen, die hij niet mocht doen. Een don't lijstje noemen ze dat in Amerika.
Niet sporten, niet haasten, niet roken, niet drinken, geen politiek volgen op televisie, idem voor sportwedstrijden, geen contact met de buren, blijf weg van de baas en je collega's.
Helaas vergat de cardioloog te vermelden dat seks met twee andere mensen ook maar beter niet tot de mogelijkheden zou moeten behoren. Dat kost die sukkel meteen 3 miljoen dollar.
Moet je maar secuur je werk doen.

Een cardioloog in Georgia is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van drie miljoen dollar omdat zijn patiënt overleed tijdens een triootje.

William Martinez ging in 2009 bij cardioloog Sreenivasulu Gangasani langs omdat hij steeds vaker last van pijn in zijn borst met uitstraling naar zijn linkerarm.

De cardioloog stelde een verhoogd risico op een hartaanval vast waarna Martinez een week later terug zou komen. Een dag voor deze afspraak overleed hij echter tijdens een trio met een vriend en een vrouw die niet de zijne was.

De arts werd wegens nalatigheid medeverantwoordelijk gehouden omdat hij zijn patiënt niet op de risico’s van extreme fysieke inspanningen zou hebben gewezen.

Bron: nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten