vrijdag 20 januari 2012

Discriminatie

Een automobilist uit Leeuwarden is in de nacht van woensdag op donderdag bij een alcoholcontrole tegen de lamp gelopen omdat hij beweerde 167 jaar oud te zijn.

Hij kon zich niet identificeren, maar beweerde tegenover agenten dat hij was geboren op 17 december 1844, zo meldde de politie donderdag. Zijn verklaring over zijn leeftijd, in combinatie met een sterke alcohollucht, was voor de politie voldoende de man een rijverbod op te leggen en zijn rijbewijs in te vorderen.


Sterk staaltje van leeftijdsdiscriminatie in de provincie Fryslân. Hebben we een krasse knar in ons midden, moet het blauw op straat weer op zijn strepen staan.

De goede man groeide op met paard en wagen, heeft de uitvinding van de auto nog meegemaakt en het heeft blijkbaar even geduurd eer hij zich de kunst van het autorijden heeft eigen gemaakt. Tsja, dan slinger je wel eens.
En een lichaam is van nature niet gebouwd om 167 jaar mee te gaan, dus om al die cellen te conserveren wordt gebruikt gemaakt van sterk water. En ja, dat heeft een alcoholluchtje.
Hij had geen identiteitsbewijs bij zich, dus het tegendeel van zijn geboortedatum kan niet gegeven worden. Weet die man veel, paspoorten waren er in zijn tijd ook al niet.

1 opmerking: