zondag 18 september 2011

De blues

Het avondje Oosterstreek bezat, zoals Rino het in een reactie mooi verwoordde, alle ingrediënten voor een blues. In Oosterstreek zit je vlak bij de Frysk/Drentse grens en kwamen Harry en zijn sneeuwstormen niet uit Drenthe?

De lege accu werd opgeladen door een acculader, maar het was de vraag of het vehikel wel zou kunnen wegrijden van het sompig stuk grasland, waar het naar toe was gesleept door de biertapper in zijn vierwielaangedreven wagen.

De artiest, niet geheel toevallig mijn jongere broer, trad deze avond eens niet op als zanger, maar als plaatjesdraaier. Maar plaatjesdraaien is er niet meer bij. Het is nu meer de juiste bak met gedownload spul laten aanspreken door een vernuftig stukje software. Een voordeel daarvan is dat je bij verzoekaanvragen bijna nooit iemand teleurgesteld weer heen zendt. Echter, in de bluestijd van Harry pasten dit soort malle fratsen helegaar niet. Naald op het vinyl en speulen maar.

Twee uur in de ochtend was het gedaan met de pret. Althans, voor de Oosterstrekers. Artiest en chauffeur braken de boel letterlijk af en laadden de bus weer in.
Na nog geen 10 minuten te hebben gereden, midden in één van de weinig diepzinnige gesprekken die ik met mijn broer voer, ontdekten we dat de motor oververhit aan het raken was.

3 Uur 's nachts, een voertuig dat dienst weigert, regen die tegen de voorruit slaat en knus op het dak tikt. Voor ons glommen de bakstenen van de doorgaande weg door Steggerda. Wachten op iemand van de Wegenwacht.

Na bijna een uur was er eindelijk iemand die ons kon helpen. Zijn bevinding was dat de leiding van de koelvloeistof ergens lek moest zijn. Het reservoir was in de loop der tijd langzaam leeggelopen en juist op deze avond was hij kurkdroog.
Reservoir bijvullen, een leeg stukje terrein zoeken tussen De Blesse en Wolvega om stilstaand eens flink gas te geven, om de luchtbellen uit de leidingen te krijgen.

Even na vijven lag ik op bed. Een avondje chaufferen eindigde na 11 uren, maar had alles in zich om een historisch karakter te krijgen. Vooral op feestjes en dergelijke, want later lachen we immers overal om.
Zelfs om de blues.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten