woensdag 11 juli 2012

Smeets heerscht

Wat Jan Smeets nu wel of niet heeft gezegd tegen journalisten die zich niet als zodanig hadden voorgesteld, zijn uitleg over roken staat als een huis.
Rokers helpen moedwillig de gezondheid van zichzelf en anderen naar de kloten, maar vertikken om er bij stil te staan welk leed er schuilt achter de tabaksindustrie: kappen van bossen, kinderarbeid, uitstoot van transport voordat de roker zelf die uitstoot nog eens vergroot.
Maar ja, ik verdenk rokers er van dat ze niet nadenken. Anders zouden ze niet roken.
Apparet.

De Pinkpop-baas vertelde de Belgische journalisten dat roken en tabaksverkoop hem een doorn in het oog is. Hij legt uit aan de telefoon: "We hebben de mond vol over fair trade en ondertussen staat er elke 100 meter een sigarettenkraam. Voor het verbouwen van tabak moet heel veel bos gekapt worden. Mensen die roken helpen in eerste instantie zichzelf in de vernieling, ten tweede de medemens en ten derde de natuur."
Een rookverbod op Europese festivals komt er absoluut volgens de Limburger. "In de Kuip mag je niet roken, in de Ziggo Dome niet, in de O2 Arena niet, in New York niet en op Coachella ook echt niet. Ik voorspel dat de wereld de komende jaren sneller verandert dan in de afgelopen twintig jaar."Bron: 3voor12.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten