vrijdag 28 oktober 2011

Buitenaards

Ik ben een Brit en een beetje wereldvreemd.
Alles wat er buiten dit eiland gebeurt, interesseert mij niet zoveel. Europa niet, Amerika niet, Azië niet. En al helemaal niet wat er buiten deze aardkloot speelt.
En mag ik alsjeblieft?

De hele dag werk ik me kapot voor een kudtloontje. Als ik dan thuis kom, smaakt een flesje bier mij het best. Meerdere flesjes smaken nog beter, maar beter is geen overtreffende trap van goed. Om maar aan te geven dat nadenken niet mijn sterkste punt is.

Als ik laat op de avond, met flink wat schuimloos bier achter de kiezen, een ufo zie hangen in de lucht, dan ben ik nog wel zo helder van geest om mijn burgerplicht te doen en de hermandad op de hoogte te stellen van mijn observatietalent.

Dus meneer de pliesieman, noteert u maar. U F O.
Moet ik het even spellen?
O, wacht even. Moeders moet ook zo nodig iets mede delen.
.........

Oké, laat maar. Het licht dat ik zag schijnt iets als maan te zijn. Ik kan niet alles bijhouden.

dinsdag 25 oktober 2011

maandag 17 oktober 2011

Waterstroom

Waterstroom als in tranen.



I am my mother's only one
It's enough
I wear my garment so it shows
Now you know

Only love is all maroon
Gluey feathers on a flume
Sky is womb and she's the moon

I am my mother on the wall
With us all
I move in water, shore to shore
Nothing's more

Only love is all maroon
Lapping lakes like leery loons
Leaving rope burns, reddish ruse

Only love is all maroon
Gluey feathers on a flume
Sky is womb and she's the moon

maandag 10 oktober 2011

Muziektip

Een tip op het werk, met de terechte opmerking dat het jammer is dat 3FM haar heeft ontdekt, omdat onderstaande artiest wel erg bekend gaat worden in dit land, leverde de volgende clip op.

Met een fijn stukje over de artieste, zodat we moeten concluderen dat het inderdaad verrekte goed klinkt, maar dat het juist de bedoeling is dat ze bekend gaat worden.
Wel jammer van die lippen.



Lana Del Rey is het symbool geworden van de muziekindustrie in 2011. Lizzy Grant, zoals ze echt heet, probeert al jaren beroemd te worden als zangeres. Ze nam een paar jaar geleden een album op met hit-producer David Kahne, die we dankbaar moeten zijn voor het onuitstaanbare Bangles-nummer Walk Like An Egyptian. Omdat er toen geen distributeur voor werd gevonden, begon Lizzy Grant aan een ‘re-branding’-campagne. Ik hoef het hier niet eens over haar lip-job te hebben.

Ze is nu INDIE. Lizzy Grant is nu de nieuwe buzz op de blogosphere, en dat betekent dat ze acceptabel is geworden voor hipsters en andere zelf ingenomen ‘muziek-kenners’. Mensen met fixed-gear-fietsen en hele strakke spijkerbroeken draaien haar nu. Ze is rock ‘n roll. Ze wordt ons aanbevolen door INDIE-bijbels Gorilla vs. Bear, Broolyn Vegan, Pitchfork en Stereogum. Daarnaast is ze ook opeens ‘cultureel verantwoord’ geworden, met aanbevelingen van de Guardian en de ‘HuffPo‘.

Maar INDIE staat voor onafhankelijk, en dat is Lizzy niet. Lizzy zit bij Interscope Records, die we ook moeten bedanken voor deze muzikale assfuck. Interscope ceo John Ehmann gaf het zelf toe. Lizzie is een brand. De narratief die ons wordt wijsgemaakt is de volgende: een meisje uit een heel arm Amerikaans plattelandsdorpje, trailer-trash, die hoopt op een redding a la de American Dream: wanhopig en vol goede bedoelingen plaatst zij haar hartverscheurende liedjes op Youtube, en langzaam wordt ze ontdekt. Haar muziek, nee haar persona, zit vol hipster-essentialia: gruizige jaren ’50 filters (hipstamatic), faux-vintage sweaters, verwijzingen naar Elvis en Sinatra (Nancy, uiteraard), en lekker veel SUPER-8 en James Dean. Ze laat zich fotograferen met gitaren en sigaretje. Sterker nog, ons wordt letterlijk verteld dat we haar devastatingly retro-sexy moeten vinden, en dat ze authentiek is.

Dat doet Interscope best goed. Lizzy, dochter van Internet-Mega-Tycoon Rob Grant, die nu zo rijk is dat hij alleen nog maar geld weggeeft, is huge. En wij trappen erin. Of we willen erin trappen. INDIE is nu een markt geworden, en niemand kijkt verder dan zijn neus lang is. Doe lekker alt en iedereen verslijt je als authentiek. Marketing, dat is het. En daar is niets op tegen. Maar het bewijst wel dat INDIE in 2011 monetizable is geworden. En dat moet ons dwingen om na te denken waarover we schrijven, waar we naar luisteren en waarom we muziek goed vinden. Het allerergste is, dat Lana Del Rey misschien wel heel erg getalenteerd is!

Bron: alternative.blog.nl

vrijdag 7 oktober 2011

Piet Piraat

Even een geïnfecteerde laptop van een collega opgeschoond en als beloning One Thousand Pictures van Pete and the Pirates gekregen voor de inspanning.
Wat mij betreft raken er vaker computertjes besmet door het één of ander. Zo vul ik mijn collectie op een leuke manier aan.

Zo komt Jan Splinter door de winter.

woensdag 5 oktober 2011

Troep van Hero

Lieve lezers, hier een poging om jullie allen weer eens alert te maken op wanproducten in de supermarkt.

Slim hoor, van Hero
Bij Hero hebben ze hele slimme mensen. Die denken diep na over moeilijke vragen. Zoals: hoe verkoop je ordinair appelsap als iets heel bijzonders? 'We stoppen een gewoon vulmiddel (polydextrose, E1200) in de appelsap... pardon, het MULTIFRUITDRANKJE. En dat noemen we dan eh...bifidovezels! Goed voor je weerstand, zetten we op het pak. Wedden dat het verkoopt?!'

We zijn er mee bezig!
De ‘bifido-vezels’ vallen onder de zogenaamde prebiotica. Die kunnen weliswaar obstipatie helpen voorkomen, maar dat ze je weerstand ondersteunen zoals Hero claimt, is wetenschappelijk niet bewezen. Zo oordeelde ook de European Food en Safety Authority al in juni van 2011. Hero weet het best... “We zijn er mee bezig!” Er ligt nu wél een gloednieuwe actieverpakking in de schappen, maar de valse claim is niet veranderd. Wat overigens wel vaststaat is dat het consumeren van commerciële prebiotica kan leiden tot diarree en winderigheid.. Pffrrt…

Weerstands-vitamientjes?
Volgens Hero zijn de toegevoegde vitamines belangrijk voor de weerstand. Maar wie normaal eet, heeft helemaal geen extra vitamines nodig. Bovendien is vitamine A toegevoegd in de vorm van bètacaroteen. Daar heb je twaalf keer zoveel van nodig als van pure vitamine A. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A die volgens Hero 30% procent per glas bedraagt, komt dus feitelijk neer op een schamele 2,5%. En laten die toegevoegde vitamines C en E nou toevallig ook antioxidanten zijn die in de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt om producten lang houdbaar te maken. Dus voor wie waren die vitamientjes ook alweer toegevoegd?

Puur cosmetisch
Vitamine A in de vorm waarin Hero het gebruikt, het synthetische bètacaroteen, is bovendien oranjerood van kleur. Net als het toegevoegde wortelconcentraat. Dat geeft het appelsapje direct een mooi oranje kleurtje. Puur cosmetisch dus!

Waar zijn de appels gebleven?
Op de verpakking toont Hero enthousiast mango, sinaasappel, passievrucht en ananas. Maar het drankje bestaat voor meer dan de helft uit appelsap. En heus niet vers geperst hoor! Neeeee, da's te duur. Hero kiest voor fabrieksmatig geproduceerde sapjes, maar waarom staan die appels – die zo’n belangrijk bestanddeel zijn - dan niet gewoon op de voorkant van de verpakking? Kleine moeite, lijkt ons en direct een stuk transparanter.

Geen suiker (toegevoegd!)
Hero klopt zichzelf hard op de borst door te proclameren dat er geen suikers aan het drankje zijn toegevoegd. Dat suggereert een laag suikergehalte, maar nee hoor! Per 100 ml zit er gewoon 11,3 gram suiker in Fruit & Co. Meer dan een tiende van het drankje bestaat dus al uit suiker. Niet vreemd voor vruchtensappen, maar zo wordt de consument wel weer op het verkeerde been gezet.

Niks vers aan
De marketingmensen van Hero hadden een geweldige ingeving. 'We zetten Fruit & Co in de supermarkt in de koeling, tussen de verse sapjes! Wekken we direct de indruk dat ons drankje ook vers is!' Maar, in hoeverre is er sprake van vers als zowel de appel, de sinaasappel en gedeeltelijk het mangosap uit concentraat komen? Als er synthetische aroma’s worden toegevoegd? Als het drankje wordt gepasteuriseerd? En als er twee antioxidanten in zitten die bedoeld zijn om het 'koelverse sapje' lang houdbaar te maken? Voor marketing een 10, voor misleiding eveneens!

Vezels?
Mocht je nog denken dat je met een glaasje Fruit&CO aardig wat vezels binnenkrijgt: Helaas, volgens de Gezondheidsraad tellen geisoleerde vezels als polydextrose niet mee voor je dagelijkse vezelbehoefte. Deze bieden namelijk niet de bescherming tegen hart- en vaatziekten die producten met oorspronkelijke vezels, zoals volkorenbrood, fruit en groente wel geven.

Bron: foodwatch.nl